PRVI KORACI

VIDEO Hauser snimio spot u šumi u kojoj je prohodao

Zasvirao je najljepše i najromantičnije melodije ikad napisane u klasičnoj glazbi

Stjepan Hauser je objavio novi spot za remek-djelo svjetske klasike. Na violončelu je odsvirao „Nessun Dorma“, ariju iz zadnjeg čina opere "Turandot" Giacoma Puccinija. Arija je postala globalno popularna nakon što ju je Luciano Pavarotti zapjevao na otvorenju Svjetskog nogometnog prvenstva 1990. godine.  Spot je sniman u Istri, točnije Istri, u Šijanskoj šumi ("Kaiserwald"), a Hauserovu emotivnu i moćnu izvedbu prati sedamdesetak djece iz dječjeg simfonijskog orkestra, Udruga So Do - El Sistema Hrvatska. Režiju potpisuje Medvid produkcija. 

Lokacija za snimanje također ima važnu simboliku jer je Stjepan prohodao baš u toj šumi.

„Nessun dorma“ će biti objavljena na Hauserovom prvom solo albumu „Classic“ (Sony Classical/Menart) Na albumu će biti Hauserove omiljene klasične melodije koje je pažljivo birao i aranžirao za violnčelo.

„To su najljepše i najromantičnije melodije ikad napisane u klasičnoj glazbi. Djela najvećih kompozitora, odsvirana na violončelu, najljepšem i najromantičnijem instrumentu ikad“, opisuje tako Hauser svoj  prvijenac. Album je snimljen u pratnji Londonskog simfonijskog ortkestra, a produkciju potpisuje Robin Smith.

Posebnu pažnju je posvetio i Mozartu koji je napisao mnogo predivnih djela pa je bilo teško odabrati što staviti na album, kaže Hauser, koji je za ovaj album odabrao dirljive  polagane stavke iz „Concerto for Clarinet „ i „Piano Concerto No. 21“ i „Lacrimosa“ iz Mozartovog Requiema.

Među skladbama koje je obradio su još i „Swan Lake“ (Tchaikovsky),  „Piano Concerto No. 2“ (Rachmaninoff), „Lascia Ch`io Pianga“ iz opere „Rinaldo“ (Handel) ..., ukupno 16 vrhunskih djela izvedenih na violončelu.

Popis pjesama:

1.       Swan Lake   

2.       Rachmaninov 2nd Piano Concerto   

3.       Caruso   

4.       Air on a G String   

5.       The Nutcracker Suite   

6.       Concerto for Clarinet   

7.       Nocturne in C Sharp   

8.       Intermezzo (Cavalleria Rusticana)   

9.       River Flows in You   

10.     Lascia Ch'io Pianga   

11.     The Lonely Shepherd   

12.     Piano Concerto No. 21   

13.     Nocturne   

14.     Nessun Dorma   

15.     Lacrimosa   

16.     Adagio for Strings

Stjepan HauserKLASIČNA GLAZBAISTRA